ЗАПОЧНА СУДСКИОТ ПРОЦЕС „ПРЕТСЕДАВАЧ“

27 February, 2014 - 16:27

шиповоќ е обвинет  за финансиски криминал со злоупотреба на  службената положба додека бил претседател на Управниот одбор на „Машинопромет“. Шиповиќ пред судот изјави дека кога дошол во компанијата бил информиран дека во магацините имало два обиди да се одземе стоката , по што тој, со знаење на Управата за јавни приходи, почнал постапка за нејзино отуѓување. Тој негираше дека со оваа продажба остварил  каква било материјална корист и дека не направил никаква штета за државата. Судењето е во тек.

Веста е прочитана 168 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.