МОСТ: ДЕМОЛИРАН ИЗБОРЕН ШТАБ ВО ДРАЧЕВО, МАСТИЛОТО СЕ БРИШЕ

13 April, 2014 - 11:11

-Во Драчево е демолиран изборен штаб на една партија. Полицијата е на лице место и врши увид. На едно гл 2713 15 гласачиместо во Аеродром се забележани гласачи кои ги нема на списокот и одборите не знаат каде да ги насочат. Во неколку избирачки места во кичевско и гостиварско е забележано дека може да се избрише мастилото од палецот со обичен ацетон. Дополнително е утврдено дека мастилото не е нанесувано според прописите, па е ставано само на ноктот, поради што и се брише, изјави извшрниот директор на набљудувачката мисија на МОСТ, Дарко Алексов.

Веста е прочитана 104 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.