РУСИЈА ИНВЕСТИРА 6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО ИНДОНЕЗИЈА

15 April, 2014 - 09:19

Министерот за економија на Индонезија Хата Рајаса соопшти дека е постигнат договор според кој  Кризата во Украина, според министерот, не ги доведува во прашање се подобрите економски односи меѓу Индонезија и Русија.

Русија е најголем производител на алуминиум во светот. Новата топилница ќе се гради со заедничка инвестиција на локалните концесионери на алуминиумската руда.

Рудата боксит, од која се добива алуминиу, во индонезиските наоѓалишта има многу висок процент на алуминиум, па се очекува новата топилница да биде еден од најпрофитабилните проекти во овој дел на Индонезија. 

Веста е прочитана 88 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.