КОШАРКА

КОСТОСКИ И ТРАЈЧЕВСКА НАЈДОБРИ ВО 2016

19 January, 2017 - 18:00

Александар Костоски во машка и Нена Трајческа во женска конкуренција зе најодбри кошаркар за 2016 година во традиционалниот избор на македонската кошаркарска федерација. МКФ додели награди во 14 категории.

Најдоброто од Македонија за 2016 година:

Млада кошаркарка: Матеа Николиќ

Млад кошаркар: Ненад Димитријевиќ

Женска екипа во младинска категорија: Бадел 1862

Машка екипа во младинска категорија: Вардар

Најдобар судија: Игор Митревски

Интернационалец: Перо Антиќ

Тренер во женска младинска екипа: Анета Глигорова

Тренер во машка младинска екипа: Ѓорѓи Кочов

Женска екипа во сениорска конкуренција: Бадел 1862

Машка екипа во сениорска конкуренција: МЗТ Скопје

Тренер во женска конкуренција сениорки: Перо Стамески

Тренер во машка конкуренција, сениори: Александар Јончевски

Најдобра кошаркарка во сениорска категорија: Нена Трајчевска

Најдобар кошаркар во сениорска категорија: Александар Костоски

Веста е прочитана 452 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.