Протест под шатори пред Собрание

20 April, 2017 - 16:47

Натрупаните проблеми и празните ветувања ги натераа на семејствата на децата со попреченост да постават шатори и да започнат протест пред законодавниот дом. Бараат квалитетни испитувања, терапии, стручен кадар, здравствено осигурување по наполнети 26 години и грижа за овие деца по смртта на родителите.

Камерите забележаа и инцедент уште за време на поставувањето на шаторите, кои за овие семејства ќе бидат дом во следните три дена.

Весна Јовановска - Дојчиновска

Веста е прочитана 2052 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.